Salată de vinete
18 Lei
150/100/100g
O delicatesă în orice sezon, salată de vinete cu roșii proaspete este preferata tuturor. Punem și pâine lângă și ceva ceapă roșie.
Salată de icre
18 Lei
150/100g
Viziunea noastră asupra celebrei salate de icre, cu ulei bun, românesc, icre de crap direct din lacurile noastre și ceapă roșie de Făgăraș. Mai punem lângă și niște pită de casă coaptă pe plită și multă grijă, rezultă un aperitiv numa bun să te lingi pe degete.
Pastă de păstrăv afumat
20 Lei
100/100g
Făgărașul este cunoscut pentru păstrăvul delicios crescut de păstrăvarii din zonă, în ape curate și reci. Luăm un păstrăv afumat la rece, adăugăm puțin unt și ceapă roșie, îl punem frumos pe o pită’ prăjită și vă așteptăm să îl savurați.
Pâine prăjită cu fasole și slănină coaptă
12 Lei
100/80/30g
Pită’ de casă coaptă, fasole bătută, boia și o floare de slană’ friptă. Numa bun la un pahar de vorba înainte de masă.
Pită cu untură și ceapă roșie
10 Lei
100/40/20g
Pâine de casă cu cartofi, coaptă pe plită, untură de porc, boia și ceapă roșie. Nouă ne aduce aminte de copilărie. Așteptăm și părerea voastră, stimați oaspeti.
Salată Cezar
28 Lei
100/100/60/50/40/50/50g
Piept de pui marinat la grătar, salată iceberg, roșii, bacon copt, parmezan, dressing, crutoane.
Salată Fitness
29 Lei
120/70/30/30/30/15g
Mix de salată, ton în ulei, măsline, porumb, ceapă, ardei gras, semințe.
Salata Casei
30 Lei
120/70/30/40/50/50g
Mix de salată, piept de rață afumat, ceapă roșie, nucă coaptă, dressing de rodie cu muștar Dijon, crutoane.
Fântanița
55 Lei
150/150/100/50/350/40/40g
Sau de ale grill-ului. Ceafă de porc, pulpă dezosată de pui, mititei, cârnăciori de grătărel, servite lângă cartofi răscopți cu rozmarin și usturoi, muștar și sos de usturoi. E bun de împărțit în 2.
Pane
54 Lei
200/150/150/150/50/50g
Gujoane de pui, aripioare crocante, cascaval pane, snitel de porc, cartofi copti, sos de usturoi, sos Dijon. Pentru 2 persoane.
Ciorbă de burtă
25 Lei
500ml
Ciorbă de vacuță
22 Lei
500ml
Ciorbă de perișoare
23 Lei
500ml
Borș de pește
22 Lei
500ml
Ciorbă de fasole cu afumătură
23 Lei
500ml
Saramură de crap
42 Lei
Crapul proăspat, din lacurile noastre, întalnește legumele și ceapa pe flăcările grătarului, după care primesc botezul supei sărate și ușor picante a saramurii. La final punem deasupra verdeața proaspată și bucăți fierbinți de mămăliguța coaptă și aromată.
Crap prăjit
38 Lei
250/200/50g
Acest preparat este un deliciu culinar cu un gust intens și bogat. Crapul proaspăt este prăjit până capătă o crustă aurie și crocantă, în timp ce carnea sa rămâne suculentă în interior. Este servit alături de o mamaliguta coaptă pe grătar si un mujdei de usturoi frecat bine cu patrunjel si ulei.
File de păstrăv în crustă de porumb
38 Lei
250/200/50g
Un preparat rafinat, cu gustul fin al peștelui și textura crocantă a crustei de porumb. Peștele este prăjit până capată o culoare aurie și o textură suculentă, servit alături de cartofi fierbinți și sos de smântană cu usturoi. O experiență culinară de neuitat pentru iubitorii de pește.
Șalău la plită
37 Lei
200/200g
Preparat simplu, dar delicios, cu textură frageda și aromă intensă. Îl servim alături de legume sote cu unt. O experiență culinară de neuitat pentru cei care iubesc mâncarea simpla și gustoasă, cu ingrediente proaspete și savuroase.
Păstrăv prăjit
38 Lei
250/200/50g
Păstrăv întreg, tăvălit prin malai și prăjit până devine arămiu. Servit cu mămăliguță și mujdei de usturoi.
Păstrăv la grătar
39 Lei
250/200/50g
Păstrăvul la grătar este gătit la foc intens pentru a-i păstra textura suculentă și aromele naturale. Este servit cu o porție generoasă de mamaliguta rumenită, pregătită în stil tradițional si un sos de usturoi cu patrunjel frecat bine bine cu ulei.
Platou de pește
150 Lei
200/150/250/200/200/200/50g
Bucură-te de o delicioasă experiență culinară cu Platoul de Pește, un festin de arome și texturi care va încânta papilele gustative. Îți vei satisface pofta de pește cu un mix savuros de preparate: crap prăjit, gujoane de șalău, păstrăv prăjit în mălai și file de păstrav în crustă de porumb, alături de garnituri tradiționale, precum cartofi cu usturoi și mămăliguță. Iar sosul de usturoi cu pătrunjel va completa perfect aceasta experiență gustativă, transformând acest platou într-un adevărat deliciu culinar. Bun de împartit cu 3-4 prieteni.
Coaste de porc la grătar
39 Lei/1 bucată
600/200/50g 1 bucată
E știut că iubim coastele. Mai ales dacă sunt puse la baiț bun, atinse de flăcările grill-ului până se frăgezesc și servite cu niște cartofiori de Țara Făgărașului crocanți și aromați cu zamă’ de usturoi și rozmarin proaspăt. Pe lângă asta, bucatărul nostru a pus un sos de te lingi pe degete. Am întrebat și noi ce pune în el. Dar nu am aflat. Poate aflați voi, dragi oaspeți!
Coaste de porc la grătar
51 lei/2 bucăți
1200/300/100g 2 bucăți
E știut că iubim coastele. Mai ales dacă sunt puse la baiț bun, atinse de flăcările grill-ului până se frăgezesc și servite cu niște cartofiori de Țara Făgărașului crocanți și aromați cu zamă’ de usturoi și rozmarin proaspăt. Pe lângă asta, bucatărul nostru a pus un sos de te lingi pe degete. Am întrebat și noi ce pune în el. Dar nu am aflat. Poate aflați voi, dragi oaspeți!
Ciolan de porc afumat, la cuptor cu bere
48 Lei
750/150/150/60/30g
Că ciolanul a intrat în inima și pântecele românilor nu e nimic nou. Nou e doar modul în care îl facem noi: îl coacem ceasuri bune la cuptor, într-un baiț în care ingredientul principal e berea. Rezultatul se topește în gură, la propriu! Punem lângă el o varză calită și niste cartofiori răscopți, un sosuleț ușurel de hrean și o șuliță de ardei iute și gata. Vă invitam să vedeți ce a ieșit.
Muschiuleț de porc
45 Lei
200/250/70g
Gătit cu mare grijă și migală, în crustă de afumătură, sărutat de flăcările grill-ului și de apele calduțe ale sous-vide-ului… deh, tehnică! E fraged, aromat și gătit exact așa cum trebuie. Am pus lângă și niște cartofi răscopți , acoperiți din belșug cu brânză de burduf și un sos ușurel de ardei copți.
Ceafă de porc cu sos de piper verde
42 Lei
250/240/50g
Pregătim o ceafă rumenă și fragedă, adăugăm un sos aromat de piper verde cu smântană dulce și cognac, cartofi gratinați cu branză și smântană și roșii coapte.
Cotlet de porc cu sos brun de ciuperci
43 Lei
200/250/70g
Un cotlet bun e o adevarată știință! De aceea, îl gătim cu grijă și pricepere, ore întregi, rezultatul fiind fraged și suculent. Îl rumenim pe grill puțin, adăugăm un sos bogat de ciuperci și cartofi rumeni, acoperiți cu brânză de burduf și va așteptăm sa îl savurați.
Ceafă de porc la grill
42 Lei
250/200/50g
Un preparat care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Ce facem noi diferit? Gătim ceafa lent, să fie fragedă și suculentă. O servim lângă cartofi prajiți cu mirodenii și un sos de usturoi cu pătrunjel.
Mititei
6.5 Lei/bucată
50g
Cârnăciori grătărel
28 Lei
200/200/50g
Crocanți și subțirei, cu gust de fum și grătar, serviți cu cartofi prăjiți și muștar.
Șnitel Prahovean
43 Lei
300/200g
Șnițele de pui umplute cu brânză și șuncă, acoperite cu un sos de ciuperci și un strat gros de cașcaval, date apoi la cuptor până se îmbină toate gusturile si texturile, servite lângă cartofi prajiți cu mirodenii.
Gujoane de pui
30 Lei
200/200/100g
Bucăți fragede de piept de pui, tăvălite printr-o crustă delicioasă cu pesmet, parmezan și ierburi, servite alături de cartofi prăjiți și două sosuri, unul de muștar și unul picant.
Șnițel de pui
35 Lei
200/200/50g
Piept de pui fraged, în crustă de pesmet Panko, servit alături de cartofi răscopți cu usturoi și rozmarin, sos de muștar Dijon.
Ficăței cu usturoi
27 Lei
200/200g
Ficaței de pui proaspeti, trași la tigaie, cu puțin vin. La final adăugăm usturoi și sare, cât să fie gustoși și să rămână fragezi. Punem lângă niște cartofi zdrobiți fierbinți și aromați cu ceapă și usturoi.
Aripioare crocante
28 Lei
200/200/100g
Aripioare fragede, într-o crustă crocantă și aromată, servite alături de cartofi dippers, cu un sos de maioneză cu usturoi și unul picant. Ca să nu spună pofticioșii că nu au de unde alege.
Piept de pui marinat
38 Lei
200/150/70/25g
Piept de pui marinat de noi, botezat de flăcările grătarului, servit cu cartofiori zdrobiți și aromați, felii de dovlecel la grătar și un pesto ușor.
Ciulama de pui
35 Lei
250/200g
Bucăți de pulpă de pui ce s-au întalnit cu ciupercuțe într-o adunare “clocotitoare” , peste care punem smântană bună, grasă. Adăugăm și mămăliguță proaspată și aurie, și puțin praf de stele, pentru gustul desăvârșit. Ca e de la mama sau bunica de acasă, cu toții iubim ciulamaua. Vă invitam să o gustați și pe a noastră, dragi oaspeți!
Pulpă de rața
47 Lei
200/250/50g
Pulpă de rață gatită lent în untură, gratinată la cuptor cu sos de ceapă și prune uscate, asezată pe un munte de varză călită, alături de un sos dulce, cum îi șade bine raței.
Friptură de vită
69 Lei
250/200/100/40g
O “halcă” de ceafă de vită maturată de Argentina, atinsă de flăcările grill-ului, așezonată ca la carte, cu sare și piper bun, gatită apoi molcom în cuptor pentru frăgezime. Punem lângă și niște cartofi răscopți și udați bine cu usturoi și rozmarin, un sos de brânză și o salată de ardei și roșii copte pe grill. Durează puțin, dar merită așteptarea!
Burger
33 Lei
400/200/50g
Carne de vită Karpaten Premium Angus, chiflă artizanală tip brioche, dulceață de ceapă albă – reteță proprie, salată verde, roșie, bacon, branză cheddar Palladin, sos de burger după rețeta chef-ului. Vine însoțit de cartofi prajiți “de înmuiat” și sos de maioneză cu usturoi făcut de noi.
Dublu
47 Lei
600/200/50g
Ca și cel simplu, doar că dublăm carnea de vită. Un burger “de foame”, nu doar de poftă.
Albastru
38 Lei
430/200/50g
Sau burger-ul chef-ului. Aceeași carne aromată și suculentă, doar că adăugăm ciupercuțe sote și un val de brânză cu mucegai topită deasupra chiftelei. Cartofiorii și sosul incluse, ca de obicei.
Pastramă de oaie la ceaun
38 Lei
250/200/100g
Pastramă de oaie fragedă, gătită în untură de gâscă, cu usturoi și puțin cimbrișor. Alături punem o mămăliguță aromată, coaptă pe grill și murături produse de noi, chiar în bucătariă restaurantului.
Rasol de miel
65 Lei
500/200/50g
Fraged și suculent, gătit molcom timp de ore bune, servit alături de cartofi zdrobiți cu oleacă de ceapă și usturoi, cu un sos de hrean aromatizat cu mentă și puțină salvie lângă. Bucătarul nostru zice că merge de minune. Vă așteptăm să îl gustați să ne spuneți dacă așa este.
Cotlete de berbecuț
65 Lei
200/200/50g
Cotlete de berbecuț atinse de jar, în crustă delicioasă de ierburi proaspete, servite cu cartofi buni, de țara Făgărașului, zdrobiți și aromați. Fiindcă este miel, bucătarul nostru i-a adaugat și putin sos de hrean cu mentă și salvie, semnătura casei în ce privește partea ovină a meniului.
Bulzul Casei
38 Lei
450/50g
Straturi de mămăliguță fierbinte, brânză bună de burduf și puțină afumătură friptă. Aruncăm deasupra un ou ochi și telemea rasă și îl servim fierbinte. Îl savurați de zeci de ani la noi, garantăm că este la fel de bun, același gust “ca pe vremuri”.
Sarmaluțe în foi de varză
35 Lei
500/200/50g
Facem anual sarmăluțe cât să hrănim o armată de pofticioși. Noi spunem că ne-am specializat, așa că vă așteptăm să le gustați. Le servim fierbinți, cu ceva mămăligă coaptă și bacon crocant. Desigur, nu lipsește nici smântâna și un ardei oleacă iute.
Păpară cu carne și cârnat la borcan
31 Lei
350/200/100g
Ouăle au cam fost uitate in meniurile carciumilor din ziua de astăzi, sunt puse doar în colțul cu mic dejun și uitate acolo. Noi ne-am gândit că merită un loc si în meniul nostru, mai ales că ne aduce aminte de copilărie, de oala cu carne a bunicii și ouăle bune, de casă. Facem cârnații și pregătim cărnița la noi în bucătărie, le afumăm cu grijă și le pregătim exact cum făcea bunica. Aruncăm niște ouă, le gătim doar atât cât trebuie, să fie ușor moi și fragede, punem oleacă de mămăliguță și murături de casă lângă.
Penne cu bacon și ou
28 Lei
450g
Penne, bacon, ou, parmezan.
Penne cu pui, ciuperci și smântână
28 Lei
450g
Penne, pui, ciuperci, smântână dulce, usturoi, parmezan.
Penne cu ragu de porc și rață
32 Lei
450g
Penne, ragu de porc și carne de rață, sos de roșii, usturoi, busuioc, oregano, parmezan.
Dovlecel cu morcov
10 Lei
Ardei copți
10 Lei
Murături
7 Lei
Sfeclă roșie
8 Lei
Ardei copt cu telemea
11 Lei
Roșii cu telemea
11 Lei
Asortată
8 Lei
Cartofi cu usturoi
8 Lei
200g
Cartofi prajiți
8 Lei
200g
Cartofi Dippers
9 Lei
200g
Varză calită
7 Lei
200g
Cartofi natur
7 Lei
200g
Cartofi copți cu rozmarin și usturoi
7 Lei
200g
Ștrudel cu mere
15 Lei
150/60/30g
Aluat de foietaj cu unt, umplut cu mere călite, servit cu înghețată de vanilie și sos de caramel cu scorțișoară.
Ișler
21 Lei
120/50g
Desertul blazon al Brașovului, reinterpretat de chef-ul noustru. Este alcătuit din biscuiți cu nucă și unt, o cremă delicioasă din nucă și cacao și glazură de ciocolată neagră cu pudră de roșcove. Înoată într-un sos lejer de vanilie cu puțin rom.
Papanași
25 Lei
200/50/50g
Celebrii deja în toata cârciumile țării, pufoși și rotunjori, scăldați în smântana grasă, bună și dulceața de afine făcută de noi, nu mai au nevoie de nici o prezentare. Vă așteptăm să îi degustați pe ai noștrii!
Hencleș
18 Lei
150/50g
Un preparat săsesc specific zonei, compus dintr-un aluat dospit, acoperit cu smântână dulce cu ou și stafide, copt la cuptor și lăsat să odihnească oleacă. Îl servim cu puțin sos de vanilie și fructe. Rece.